Вучић:Радо бих ишао на КиМ,али то не би допринијело смиривању ситуације

Танјуг
Вучић:Радо бих ишао на КиМ,али то не би допринијело смиривању ситуације

БАКУ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да би радо ишао на Косово и Метохију да буде уз српски народ, на скупу који је најављен након изјава Аљбина Куртија да уклањање барикада не искључује жртве, наводећи да му то не би било дозвољено, као и да сматра да не би допринијело смиривању ситуације.

Вучић је у Бакуу за ТВ Пинк казао да би само његово појављивање "распалило страсти" код Албанаца, који мисле да је сва власт на Косову и Метохији само њихова.

-Ја бих радо ишао, али вам је јасно да ми нико то не би дозволио и нисам сигуран да би то допринело смиривању ситуације, не због речи које бих изговорио, већ само због појављивања, а и распалило би страсти код Албанаца који мисле да имају сву власт ту и нападали би Србе који живе тамо. Ја не живим тамо - казао је Вучић.

Вучић је истакао да дијалог са политичким представницима Албанаца у Приштини, као и са међународном заједницом, води на свакодневном нивоу.

-Шта очекујете да кажем - да ћемо да тучемо хаубицама из базе Југ? Наравно да ћемо да разговарамо, боље је 1.000 година да разговарамо, него један дан да ратујемо, све док они не нападну, а ако нападну, доносићу одлуке као врховни командант у складу са интересима нашег народа - казао је Вучић на ТВ Пинк одговарајући на питање шта радити даље како би дошло до смиривања ситуације на КиМ.

Предсједник Србије сматра да је ситуација тешка за Србију и наводи да је очигледно да неки мисле да је прави тренутак да изврше потпуни притисак на Србију, јер им се не свиђа ситуација у Украјини.

Како каже, више није 100 одсто извјесно да ће страна коју подржавају тако лако побиједити као што је то изгледало прије два, три мјесеца, тако да је битно што пре завршити косовски проблем како руски предсједник Владимир Путин не би позвао на косовски преседан.

Вучић указује да је Путин то већ више пута урадио и да су му и француски и амерички предсједници, Емануел Макрон и Џозеф Бајден, то недвосмислено потврдили.

-Рекао им је како сте ви направили косовски преседан, тако ћу ја сада да радим са различитим деловима територије Украјине - додао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана