Вучић: Путин не блефира, то је све што могу да кажем

ГС
Foto: Анадолија

ЊУЈОРК-Не верујем да руски председник Владимир Путин блефира, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић за америчку телевизију "Њузмакс" говорећи о најновијем обраћању предсједника Русије.

"Ми се надамо да ће мир победити, и да ће сви урадити све да се постигне компромис. То је боље него чекати нечији пораз. Састао сам се са Путином неколико пута и не верујем да блефира. То је све што могу да кажем", додао је Вучић на питање о најави руског председника", рекао је Вучић , који се налази у Њујорку где учествује у раду 77. Генералне скупштине Уједињених нација.


Водитељи су се прво захвалили предсједнику Србије што је пристао да гостује у њиховој емисији, а онда су га упитали за ситуацију на Косову и Метохији.

"Мислим да смо успешно деескалирали кризу на КиМ, али мораћемо да се потрудимо више како бисмо пронашли дугорочно решење. Нећемо да тражимо кривца, али је компромис много бољи од оружја и бомби, што гледамо данас", рекао је предсједник Србије.

Вучић је подсјетиода је Србија прославила 140. годишњицу односа са САД, и да су двије земље у оба свјетска рата биле на правој страни историје.

"Гледамо како да диверсификујемо наше снабдевање енергентима. Градимо интерконекторе на границама са Бугарском и са Северном Македонијом. Ви сте тражили, господине Гренел, да схватимо како су економске везе најважније у нашем региону. Реконструкцију инфраструктурне мреже. Ми видимо да је трговинска размена Србије и САД данас већа него икада, чак 1.2 милијарде", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана