Вучић:Не видим разлог да се у Скопљу не пева „Весели се српски роде“

Танјуг
Вучић:Не видим разлог да се у Скопљу не пева „Весели се српски роде“

ВРАЊЕ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће сутра први пут присуствовати свечаној Светосавској академији у Скопљу и истакао да нема никаквог разлог да се поставља питање да ли на тој прослави може да се пјева и пјесма "Весели се српски роде" и додао да ће се придружити у пјевању те пјесме.

-Сутра идемо у Скопље на Светосавску академију, где ће се скупити наш народ. Диван програм су смислили. И написали су ми да ли може да иде за крај, као да је то сада неко велико питање, да ли може да иде песма „Весели се српски роде“ коју треба да отпева дете - рекао је Вучић током обиласка манастира Светог Пантелејмона у Лепчинцу код Врања.

Истакао је да се то питање не поставља због Скопља него зато што сви други мисле да имају право да Србима држе придике.

-Да Срби немају право ни да живе, ни да певају, нити било шта, али они имају право да нама соле памет и шта ћемо да славимо и како ћемо да певамо, и притом да увек будемо криви. Научили су на то још од 1945. године и од тада се ми увек нешто кријемо, скривамо, од сопствене сенке бежимо, а нема никаквог разлога за то - нагласио је Вучић и додао да ће се придружити у певању те песме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана