Вучић:Много сам научио од Меркел,велика сила показала поштовање

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је много научио од њемачке канцеларке Ангеле Меркел и да је поносан на њену посјету Србији, пошто су она као велики лидер и Њемачка као велика сила показали велики поштовање према Србији.

 Вучић је, одговарајући на питање новинара да прокоментарише посЈету Ангеле Меркел, рекао да по том питању има посебне емоције, као и да је Меркелова покренула Берлински процес који је био другачији и прагматичнији приступ у региону.

"Много сам научио од ње и током разговора сам научио и разумео другачије и више него што сам могао до јуче. И да будем искрен, било ми је жао јутрос када је одлазила, јер не знам када ћемо је поново угостити.

Поносан сам због онога што је јуче говорила и због односа и међусобног поштовања велике Немачке према малој Србији", навео је Вучић. Предсједник каже да Њемачка има 14 пута више становника од Србије, као и да је БДП те земље 3,8 билиона евра, док ће Србија ове године имати БДП од око 52 милијарде евра.

"Таква сила да покаже постовање према малој земљи и велики лидер каква је Ангела Меркел, срећан сам и поносан као и сви грађани Србије. То је само велики подстек за Србију да наставимо да радимо вриједно, пожтвовано и вриједно, и да будемо још успешнији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана