Вучић:Компликације за Запад, Србији из дана у дан све теже

Танјуг
Вучић:Компликације за Запад, Србији из дана у дан све теже

ЊУЈОРК - Најава предсједника Русије Владимира Путина о дјелимичној мобилизације руске војске компликује ствари за Запад, оцијенио је предсједник Србије Александар Вучић и истакао да ће се због сукоба у Украјини наставити тешка ситуација и за Србију да ће она сваки дан бити све тежа.

"Јасно је као сто је било јасно од поцетка да се Путин неће предати, упркос напредовању украјинске армије у последњих 20 дана и на истоку и на југу Украјине", рекао је Вучић у интервјуу за Тањуг одговарајући на питање да ли после данашњег обраћања Путина очекује још јаче притиске на Србију да уведе санкције Русији и какве ће последице на цео свет имати поруке руског председника.

Председник је додао да је Запад очекивао потпуни пораз Русије и потпуну победушто компликује ситуацију или ће им бар свакако отежати.

"Јасно је да ће да се бори. Јасно је да су украјински војници били далеко, далеко бројчано надмоћнији. Дакле, то није било један и по према један, што је огромна предност, или два према један, већ је то било пет и шест и седам према један, и никакву шансу руски војници нису имали.", казао је председник.

Управо зато претпостављам, додао је он, да је Путин онда донео одлуку о мобилизацији свог резервног састава

"А што се Србије тиче, као што видите, ја се уопште трудим да то не говорим, ја се трудим да то посматрам рационално, ређајући чињенице и ређајући аргументе без вредносних судова. А што се нас тиче, сваки дан за нас ће бити све тежи...то ће се свакако наставити и биће све теже", констатовао је предсједник Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана