Вучић: Границе Србије нису ни руске, нити НАТО

Танјуг, Срна
Вучић: Границе Србије нису ни руске, нити НАТО

НОВИ САД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је изјава премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да је “граница Косова и Србије постала граница НАТО-а и Русије” још једна његова очајничка политичка порука, поручивши да границе Србије нису ни руске, а ни НАТО.

-Нисам знао да је Курти постао и НАТО у међувремену, ако је он граница за НАТО. То је још једна од очајничких политичких порука, којом покушава себе да представи као велику жртву и неког „малог Зеленског“, а мене као „неког малог Путина“. Али, не секирам се, наслушао сам се глупости у претходних годину дана - рекао је Вучић.

Вучић је поручио да границе не одређује Курти, него међународно-јавно право и да Србија има своје границе, које нису ни руске, ни НАТО границе, него су установљене Повељом УН и Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН.

Он је у изјави новинарима, након након обиласка радова на брзој прузи на дионици Нови Сад – Суботица, истакао да је његово да води Србију као независну, суверену, слободну и слободарску земљу и да је поносан на то.

Вучић је рекао и да је са високим савјетником Стејт департмента Дереком Шолеом имао коректан разговор, а када су у питању притисци на Србију поводом Косова и Метохије каже да је реалан и да није оптимиста.

Он је новинарима на питање да ли је оптимиста након тог састанка када су у питању притисци према Србији рекао да није оптимиста и да је ситуација за Србију тешка.

- За  нас је тешка ситуација, све западне силе су признале независност Косова. Не очекујте било шта лепо или упаковано у шећерлеми да нам дође, није то ништа чудно. Са Шолеом сам имао коректан и отворен разговор, наши ставови о Косову се разликују - рекао је Вучић послије обиласка радова на деоници брзе пруге Нови Сад- Суботица.

Што се тиче брзе пруге Нови Сад-Суботица, Вучић је рекао да очекује завршетак радова до краја 2024. или почетком 2025. године, тако да ће требати сат и 15 минута возом од Београда до Суботице.

-Верујем да ће умногоме бити промењена будућност железнице, да не буде више социјална категорија, него да заиста почне да ради - рекао је Вучић.

Вучић честитао Нову годину свима који славе по јулијанском календару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана