Вучић:Додатна част што ће Меркелова спавати у Београду

Танјуг
Вучић:Додатна част што ће Меркелова спавати у Београду

КРАЉЕВО - Предсједник Србије Александар Вучић поновио је данас да је огромна част што њемачка канцеларка Ангела Меркел долази у Београд и остаје овде најдуже и да ће са њом њом имати више састанака и радну вечеру.

Он је одговарајући на питање новинара, након отварања фабрике „Леони“, рекао да ће Меркел и ноћити у Србији што је додатна част.

-Увек сам отворен са њом а и она са мном. Никада нећу заборавити подршку коју нам је дала 2015, као и када су нам Хрвати уводили санкције због миграната и што је подстицала инвестиције. Њени министри раде на довођењу инвеститора, а тога не би било да није ње - рекао је Вучић и додао да је захвалан Меркеловој и на пружању подршке Берлинском процесу.

Он је истакао да је срећан због њене посјете, без обзира на то шта ће чути од Меркел непосредно пред окончање њеног мандата.

- Дакле хвала јој - поручио је.

Вучић је поновио и да у Београд ускоро долази предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и да ће тада бити отворени радови на путу Ниш-Плочник, првих 5,5 километара, што је важно за Топлицу и Мерошину и Прокупље, Блаце, Куршумлију.

-Три бање имамо у Куршумлији и све ће нам бити ближе, то је од огромног значаја за нас - рекао је Вучић.
Одговарајући на питање о посјети специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, Вучић је рекао да не зна тачан датум те посјете, али да ће са Лајчаком имати много тема о којима ће разговарати, прије свега о енергетици, предстојећим изборима које ће, рекао је, многи покушати да искористе за додатне притиске против Срба.

Он је најавио и да ће ускоро путовати у званичну посјету Турској гдје ће са председником Реџепом, Тајипом Ердоганом разговарати о билатералним односима.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана