Вучић:Данило није прекршио процедуру, циљ је да нападну мене

Танјуг
Вучић:Данило није прекршио процедуру, циљ је да нападну мене

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић истакао је синоћ да је приликом одласка његовог сина Данила у Републику Српску урађено све по процедури и да ништа није прекршено.

Он је за ТВ Хепи рекао и да је имао гаранцију Бакира Изетбеговића за безбједност када је ишао у Сребреницу, а да је једва преживио.

-Код њих се мења власт, али свима њима је циљ само да нападну мене. Немају шта да кажу - рекао је Вучић и додао да су прво у домаћим медијима у ФБиХрекли да је Данило члан делегације, иако то није био. Када се установило да су то слагали, онда су се питали зашто је отишао на прославу Дана Републике Српске када је то „противуставно“. Ја сам га васпитао да воли Републику Српску, да воли Косово и Метохију и прихватам кривицу за то - рекао је Вучић.

Он је додао да су објавили уобичајени допис, темплејт, чиме су Данилу угрозили живот, и да се тако нешто до сада није десило, да је то непрофесионално.

Вучић је рекао и да се својом дјецом поноси и да они лично могу свуда да га представљају, али у институционалном смислу не.

На констатацију новинара да нико не зна како изгледају ћерке Бориса Тадића, иако је осам година био предсједник Вучић је рекао да Тадић није био толико популаран и није имао толику моћ.

Он је оцијенио и да би  предсједнику Републике Српске Милораду Додику биле укинуте све санкције када би рекао нешто против Вучића.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана