Вучић,Чен Бо: Изградња Синофармове фабрике значајна и за регион

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић и амбасадор Кине у Србији Чен Бо сагласни су да ће, изградњом нове фабрике која би у Србији производила вакцине кинеске компаније "Синофарм", Србија бити сврстана у ред оних земаља које и на овом плану могу да буду конкурентне на изузетно захтјевном свјетском тржишту.

На састанку је наглашено да би, изградњом ове фабрике, Србија дугорочно и стратешки обезбиједила редовно снабдијевање вакцинама и заштиту здравља становништва Србије, као и земаља региона.

Вучић је поновио захвалност пријатељској Кини и предсједнику Си Ђинпингу за огромну солидарност и помоћ током пандемије вируса корона, захваљујући којој су грађани Србије међу првима у свијету добили квалитетну заштиту од ове опасне болести, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је још једном потврдио изузетно повјерење грађана Србије у кинеску вакцину, а тиме и у кинеску државу и њене стручњаке.

Током састанка, било је ријечи и о напретку радова на инфраструктурним пројектима у Србији на којима раде кинеске компаније, констатовано да пројекти прате предвиђену динамику, те да ће до краја године бити завршена два кључна инфраструктурна пројекта, ауто-пут Прељина-Пожега и брза пруга Београд - Нови Сад.

На састанку је разговарано и о предстојећој посјети кинеског министра одбране Београду, која ће бити посвећена даљем унапређењу билатералних односа у овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана