Вучић: Желимо најбоље могуће односе са БиХ и мир у региону

Срна
Вучић: Желимо најбоље могуће односе са БиХ и мир у региону

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија жели најбоље могуће односе са БиХ и поштовање Дејтонског споразума, те мир у региону.

На питање новинара да прокоментарише јучерашњи састанак са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, који му је пренио да лидер СДА Бакир Изетбеговић поново најављује ревизију тужбе за геноцид против Србије и да Сарајево поново пријети ратом, Вучић је рекао да то није баш тако једноставно и да је видио изјаве Изетбеговића, као и многе друге.

Он је рекао да је разумио шта Додик жели и очекује од Србије, те поручио да ће Србија чувати свој народ.

Вучић је назвао "глупостима и бесмислицама" изјаве приштинског званичника Авдулаха Хотија о томе да ће Приштина примијенити споразум о Заједници српских општина /ЗСО/ тек пошто Србија призна самопроглашено Косово.

- Приштинска страна мисли да постоји нека "невидљива сила" која ће на Београд да изврши притисак, и да ће да се догоди ко зна шта, па ће доћи до признања. Нека на то заборави - поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, срамота је да нико на то не реагује и не каже да су то глупости и бесмислице.

Он је подсјетио да је Приштина по Бриселском споразуму имала једну једину обавезу, да формира ЗСО, што није учинила ни седам и по година касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана