Вучић: Желимо мир и поштовање Дејтонског споразума, Србија ће увијек бити уз Српску

Агенције
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Србија ће да ради све што може да се сачува мир и стабилност, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

Говорећи о ситуацији у БиХ, Вучић је поручио да се нада "да ћемо некада моћи да успоставимо братски однос са Бошњацима, али за то морате да имате идеју обје стране".

- Није добро да имамо предлоге са стране, то на Балкану не успијева. Ускоро ћемо имати обиљежавање "Олује, па ће комплетно руководство Републике Српске бити у Београду и разговараћемо. Желимо мир и поштовање Дејтонског споразума и Србија ће увијек бити уз Републику Српску - нагласио је Вучић.

“Морамо да чувамо мир у региону.Србија ће поштовати Дејтонски мировни споразум, интегритет БиХ, али и Републике Српске, коју ће подржати у сваком погледу” додао је предсједник Србије.

Он  је такође навео да је „Отворени Балкан“  идеја мира, безбједности и стабилности, “идеја коју смо сами донели, која није наметнута, која говори да добро разумемо шта се дешава око нас, али и да нећемо да слушамо и служимо другима, да не будемо њихови покусни кунићи, да у сагласности са светским околностима радимо оно што је најбоље за наш народ”.

Вучић је, за РТС, казао да су врата „Отвореног Балкана“ отворена за све, али је додао „никога више не јуримо“.

„Ко год жели добродошао је. Како ће неко у Сарајеву или Подгорици за годину и по дана, када укинемо границе између нас, објаснити својим грађанима, а они буду чекали са камионом љубеница много сати, и те лубенице више нису лубенице после толиког чекања“; рекао је он.

Вучић је нагласио да је то њихова одлука, и да је, ко жели, добродошао, а ко не жели ништа од тога.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана