Вучић: Желимо да решавамо конкретне проблеме

Срна
Вучић: Желимо да решавамо конкретне проблеме

ПАНЧЕВО - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да на предстојећи наставак преговора о Косову и Метохији у Брисел иде у најбољој вјери и жељом за рјешавање конкретних проблема.

"Желимо да разговарамо, да решавамо конкретне проблеме - од несталих лица до свих других проблема. Верујем да је напредак неопходан. А, да ли је могућ - то ћемо да видимо", рекао је Вучић новинарима у Панчеву.

Вучић је истакао да је напредак у дијалогу важан за цијелу Србију, између осталог и зато што ће то утицати и на лакше, брже и успјешније довођење инвеститора.

Предсједник Србије посјетио је данас у Панчеву најсавременији инжењерски центар у њемачкој фабрици ауто-дијелова "ЗФ Србија", која заједно са Центром за истраживање и развој тренутно запошљава готово 1.000 људи.

Он је навео да је Србија у првих шест мјесеци привукла 1,72 милијарде евра страних директних инвестиција или 19 одсто више него прошле године.

Вучић је истакао да највише инвестиција долази из Њемачке, те да у њемачким компанијама у Србији данас ради 71.000 људи.

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је јуче да ће се предсједник Србије Александар Вучић и приштински премијер Аљбин Курти састати у понедјељак, 19. јула, у Бриселу у оквиру нове рунде дијалога Београд-Приштина, уз посредовање ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана