Вучић: Желе да нас приморају на признање Косова, на то нећу пристати

Срна
Вучић: Желе да нас приморају на признање Косова, на то нећу пристати

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да међународна заједница жели да примора Србију да призна самопроглашено Косово и његово чланство у УН, али да на то неће пристати.

Вучић је навео да зато за Србију слиједи много тешких ствари, тешких дана, недјеља и мјесеци, јер ће услиједити покушаји да се прије избора у САД и ЕУ много тога ријеши на Косову.

- Неће бити лако, али наше је да се боримо и колико можемо да чувамо земљу на сваком месту и у сваком тренутку - истакао је Вучић.

Он је навео да нису кључна питања ни избори на сјеверу Покрајине, ни гласање на изборима у Србији, ни документи, ни таблице, већ само признање.

На констатацију да ће начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић сутра разговарати са командантом Кфора о безбједности на Косову и Метохији, Вучић је рекао да не мисли да ће тема тог разговора бити било шта више од тога, јер и нема о чему другом да се говори.

Вучић је нагласио да се Србија све вријеме суочава, не само са двостурким стандардима, већ са безобзирно лицемјерним понашањем.

- Кфор и НАТО се с правом позивају на Резолуцију 1244 и они свој мандат црпе из тог документа, али када их питате за друге норме из те исте резолуције, кажу нам – не гледајте у прошлост, него у будућност - рекао је Вучић новинарима у Палати Србија, гдје се сусрео са дјецом са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана