Вучић: Заштиту Срба тражићемо и у Бриселу

Танјуг
Вучић: Заштиту Срба тражићемо и у Бриселу

БЕЛА ПАЛАНКА- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да вјерује да ће у другој половини мјесеца доћи до наставка дијалога са Приштином на највишем нивоу у Бриселу и да ће том приликом заштита српског народа на Косову и Метохији бити истакнута као снажан захтјев.

Он је на питање о томе како се може помоћи Србима на Косову на које се константно врше притисци рекао за тв Пинк да ћемо се борити и бринути о нашем народу колико можемо и преко међународне заједнице.

Вучић је поводом случаја Драгице Гашић повратнице у Ђаковицу рекао да је њен случај само парадигма о томе колико им смета једна земља.

Вучић је рекао и да не може да вјерује како се о томе извјештава у појединим нашим медијима.

Напомиње и да Србија од 1999. године и 2008. године нема фактичку власт на КИМ и да ништа не може да предузме мимо међународне заједнице да би заштитла те људе, али да ће се помоћи на друге начине колико се може. На питање око наоружавања приштинске војске истиче да раде све што је супротно резолуцији 12 44 и међународном праву.

Што се тиче најаве о набавци наоружања из Турске каже да ће о томе разговарати са турским пријатељима.

Указао је да су наша и приштинска војска као „небо и земља“, и да се не могу поредити јер нису исте категорије.

Казао је да имамо добре односе са Кфором и захвалио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу на добрим порукама, и поштовању онога о чему су разговарали, истичући да је циљ очување сигурности и развоја наше земље.

Вучић је такође захвалио и на томе што му је општина Звечан уручила признање почасног грађанина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана