Вучић: Зар да допустимо да нам неко шпијунира касарне?

Срна
Вучић: Зар да допустимо да нам неко шпијунира касарне?

ПАРАЋИН - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су данас дронови НАТО “обигравали” на административним прелазима Брњак и Јариње, удаљени 500 метара од те линије централне Србије са Косовом и Метохијом.

- Ми немамо право да их рушимо и обарамо... НАТО је испратио све процедуре. Али, нису тамо били да скупљају сличице или играју кликере - рекао је Вучић, који је присуствовао здруженој вјежби у војном комплексу “Пасуљанске ливаде”, код Параћина.
Он је указао да су им потребни дронови за праћење због тачније слике, али да не жели да прича о другим детаљима, који, како каже, нису за јавност.
-Питају се с ким се ми сукобљавамо? Па ни са ким... Али, да ли желите да неко шпијунира наше касарне и да зна шта имамо и колико муниције, граната, мина имамо? - упитао је Вучић и додао да су те летјелице и раније примијећене, на шта су упозоравали.

Он је додао да је такав вид шпијунирања у ствари вид агресије на суверену земљу, па зато и користе комерцијалне дронове, мислећи да се тако неће знати чији су и одакле су дошли.

-Знамо ми и чији су дронови и шта им је био задатак, али пустите нас да се мало правимо наивни - рекао је Вучић и додао да цијели свијет зна шта се десило са гасоводом “Сјеверни ток”, али да се праве наивни.

Вучић је рекао да дронови, који покушавају да шпијунирају активности Војске Србије, нису примијећени од јуче, као и да држава зна и за раније покушаје упада дронова.

Он је оцијенио да је данас Србија много снажнија, али да не теба мислити да је тако јака да може да излази на крај са највећом свјетском силом.

Вучић је у пратњи министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића обишао припаднике Војске Србије који учествују у овој вјежби и рекао да су Трећа и Четврта бригада срж Војске Србије, јер их чине људи са југа Србије.

Вјежбе “Маневри” трају од 17. октобра, а данас се врши ватрена обука и гађање из личног и колективног наоружања.

У вјежбама у комплексу “Пасуљанске ливаде” учествује Трећа бригада Копнене војске и наоружање и војна опрема из развојног програма одбрамбене индустрије Србије.

Војска Србије јуче је оборила дрон изнад војних објеката у близини гарнизона у Рашки, који је дошао из правца Јариња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана