Вучић: Захвалност Европској комисији за предстојећу подршку региону

Срна
Вучић: Захвалност Европској комисији за предстојећу подршку региону

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан разговорима са европским комесаром за сусједску политику и преговоре о проширењу Оливером Вархељијем и захвалан њему и ЕУ на великој подршци коју ће у наредних седам година, а највише 2024. године пружити и Србији и цијелом региону.

Вучић је послије састанка са Вархељијем рекао на конфренцији за новинаре да ће регион добити од ЕУ око осам милијарди евра у грантовима, односно бесповратној помоћи, а још преко 20 милијарди евра кроз пројекте.

Он је најавио да ће међу пројектима бити и 73 милиона евра вриједан пројекат широкопојасног интернета, захваљујући којем ће, између осталог и сеоске школе моћи да имају интернет.

Вучић је истакао ће Србија, као највећа земља и економија у региону, пропорционално својој снази и величини имати и суму новца.

Предсједник Србије је навео да очекује да ће бити обезбијеђена средства и за пругу Краљево-Рудница, која је од изузетног значаја за Србију, као и пута и пруге Београд-Сарајево, те пруге Београд-Шид-Загреб, кроз територију Србије.

Он је додао да је било ријечи и о недостацима Србије и напоменуо да је најотвореније говорио о својим пропустима, о Годишњем извјештају Европске комисије о напретку Србије.

Вучић је истакао да у економском дијелу није могло ништа да се каже лоше о Србији, али да је било критика на његов рачун, те да је прихватио сву кривицу и да је спреман да сноси сваку врсту посљедица.

“Радујемо се сваком евру за наш регион. Задовољни смо и када наше комшије добијају новац и верујем да ћемо у будућности успети да постигнемо већу блискост”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана