Вучић: Захвалност Америци на јасном ставу о Космету

Срна
Вучић: Захвалност Америци на јасном ставу о Космету

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са америчким државним секретаром Мајклом Помпеом да је захвалан САД на јасном ставу о питању Космета, иако он није исти као онај који има Београд.

"Постоје неки у међународној заједници са којима никад нисте баш начисто на чему сте. Са Американцима све знате. Знам да не мислимо исто о питању статуса Космета, али им хвала на томе што желе да чују Србију и разумеју наше проблеме, што нас уважавају. Више од тога не могу да очекујем", рекао је Вучић новинарима у Вашингтону.

Он је поновио да је захвалан америчким званичницима што желе да чују званични Београд, што га слушају, уважавају и показују поштовање, преносе београдски медији.

"Ја нисам неко ко се било коме додворава, али сам задовољан због њихове отворености и жеље да од Србије, после година и деценија у којима ни о једном важном питању нисмо мислили на сличан начин, поново будемо савезници какви смо некада били. То је за Србију од великог значаја", рекао је Вучић.

Он је додао да је Америка потребна Србији као пријатељ, а не као неко "са ким ће тобоже да се бије".

"То је као да ви или ја уђемо са Тајсоном у ринг. Бесмислено је. А, и не знам око чега бисмо сада. Око ствари из прошлости? Дајте да гледамо у будућност и како будућност можемо да градимо", рекао је Вучић.

Он је навео да ће у наставку посјете САД имати састанке са многим важним људима.

"Хвала им на томе што једној малој земљи придају такав значај и показују поштовање нашем народу. Да ми извучемо најбоље што можемо за Србију", закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана