Вучић: Захвалан Мелони јер је спремна да нас саслуша

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВЕРОНА- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома захвалан италијанској премијерки Ђорђи Мелони јер је увијек спремна да саслуша ставове Србије, и када су у супротности са ставовима њене владе.

Послије разговора са Мелони на Сајму вина у Верони, а одговарајући на питање новинара како се подршка Италије Србији на европском путу уклапа са неувођењем санкција Русији и неспоразумима у преговарачким процесима са Приштином, Вучић је одговорио: "Не уклапа се".

"Италија као и све друге земље Европе које се налазе на европском путу, не рачунајући закавкаске земље и Молдавију, увела санкције Русији, ми нисмо. Ја сам госпођи Мелони говорио о томе у Тирани, а говорио сам јој и данас", рекао је Вучић.

Што се тиче преговарачког процеса Београда и Приштине, Вучић је рекао да је о томе разговарао са Мелони много детаљније.

"Ја сам јасно рекао, а Франческо Тајо је то јасно чуо, шта Србија може, а шта је то што Србија не може. Хвала вам што сте укључили господина Таја јер је он  накнадно да буде у делегацији ЕУ и САД плус Француска и Немачка која ће доћи у Београд. Ако ништа друго, госпођа Мелони жели да нас чује и саслуша и хвала јој на томе", навео је предсједник Србије.

Додао је да позиција Србије није лака, већ да је тешка и да зато, како је рекао, морамо да радимо више.

"Људи мисле да се ствари одвијају тако да ће по природи ствари да буде добро. Ми имамо сређене јавне финансије, имамо довољно новца, али морамо да радимо више. Када можемо да кажемо да је 51 и ли 52 одсто економије Западног Балкана наше, онда нам је позиција снажнија. А не да то пада на 45 или 46 одсто. То опет говори да смо много значајнији од свих других, али било би срамота да то себи дозволимо", поручио је предсједник Србије.

Истакао је да су зато важни разговори попут оних са премијерком Мелони, јер је важно да, како је рекао, имате увијек довољно политичког разумијевања за различите ствари, а да истовремено гурате трговинску размјену, довођење инвеститора и све друго.

           

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана