Вучић: Забринут сам за Србе, Курти дошао у Брисел да оконча дијалог

Срна
Вучић: Забринут сам за Србе, Курти дошао у Брисел да оконча дијалог

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем да никада није присуствовао сличном састанку, да је приштинска делегација исказала потпуни недостатак разума и логике, те да је након свега уплашен јер је увидио са каквом неодговорношћу ће се Србија суочити у будућности.

-Човек је дошао да се не би договарао ни о чему. Рекао ми је:“Дошао сам да те питам само када ћеш ти да признаш Косово?“ Ја сам рекао: „Никада“ - изјавио је Вучић новинарима у Бриселу.

Он је навео да је након данашњег дана много више забринут за Србе на Косову и Метохији јер је видио ко управља из Приштине и најавио да ће разговарати са њима и остати посвећен да се нађе најбоље рјешење.

Вучић је додао да је Курти рекао да не жели да потпише било шта што је до сада потписано, а да је жељу Срба да присуствују литургијама у својим храмовима на Космету назвао „инцидентима“.

- Ово је био покушај да се оконча дијалог. Мислили су да ћемо да изађемо и да се никада не вратимо. Ми ћемо наставити дијалог, посвећени смо томе. До краја јула ћемо имати састанак - рекао је Вучић.

Он је навео да су европски посредници у дијалогу били коректни и да вјерује да ће високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ на фер и коректан начин пренијети предсједнику САД шта се дешавало у Бриселу.

Вучић је додао да нема илузију да ће неко превише то разумијети јер је Косово ипак „чедо“ САД и Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана