Вучић: Вулин никад није био ничији агент

СРНА
Вучић: Вулин никад није био ничији агент

БЕОГРАД - Предсједник Србије Србије Александар Вучић изјавио је поводом оставке директора Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Србије Александра Вулина да он никада није био ничији агент, па тако ни Русије, већ је радио само за своју земљу.

"Тачно је да су постојали притисци од када је именован на ту дужност. Од првог дана су постојали и било је недвосмислено. Вулин озбиљно зна како се то креће и какве су последице биле или какве могу да буду", навео је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да не може да коментарише неке ствари јер је обавезан на чување тајни.

"Не бих да говорим ко је агент неких земаља, углавном западних, а ко је само потрчко Сједињених Држава. Вулин никада није био руски агент, а да ли је увек волео Русију више од САД, Енглеза, нема сумње и он се тиме поноси. Да је радио за неког другог то су лажи", рекао је Вучић.

Вучић се захвалио Вулину на доприносу који је дао на очувању безбједности, да земља буде самостална и независна, што је један од постулата политике коју воде сви који су на власти.

"Радујем се сарадњи са њим у будућности. Није крај живота, а уверен сам ни крај заједничких успеха", рекао је Вучић за ТВ "Пинк".

Директор БИА Александар Вулин поднио је неопозиву оставку на ту функцију, наводећи да неће да дозволи да буде повод за уцјене и притиске јер САД и ЕУ "траже његову главу" као предуслов за неувођење санкција Србији.

"Нисам узрок уцена и притисака на Србију и српски свет, али нећу да дозволим да будем повод за уцене и притиске на Србију и српски свет. Зато подносим неопозиву оставку на место директора БИА", навео је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана