Вучић: Влада jедногласно донела одлуку о враћању српске војске и полиције на Космет

Г.С.
Вучић: Влада jедногласно донела одлуку о враћању српске војске и полиције на Космет

БЕОГРАД - Сједница Владе Србије на којој је усвојен захтјев Београда да се, у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, од Кфора затражи повратак српске војске и полиције на КиМ, одржана је вечерас у Палати Србија, у присуству предсједника Александра Вучића.

Предсједник Вучић је потврдио да је донијета одлука да се, вечерас мејлом, а сутра ујутру на прелазу команданту Кфора уручи захтјев да се одређени број српске војске, до 1.000, врати на Косово.

- То је само поштовање међународног јавног права и ништа више од тога. На основу онога што смо чули, мислимо да то неће бити прихваћено. То је прст у око онима који желе да одлучују у праву без нас - рекао је вечерас Вучић гостујући на РТС.

Вучић је рекао да је одлука о слању захтјева Кфору на сједници Владе донијета једногласно.

Упитан зашто је потребан српски потпис на споразумима ако се не поштују, он каже да ће они да кажу “битан је за вас, али није за нас”.

Подсјетимо, предсједник Вучић је раније саопштио да је усаглашен текст којим ће у складу са Резолуцијом 1244 Србија упутити захтјев Кфору да обезбједи распоређивање српске војске и полиције на КиМ.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поднио је данас у Прагу захтјев тзв. Косова за чланство у ЕУ Чешкој која предсједава Унијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана