Вучић: Вjерујем да ће сутра доћи до деескалације ситуације на КиМ

Г.С.
Вучић: Вjерујем да ће сутра доћи до деескалације ситуације на КиМ

БЕОГРАД - Састанак предсједника Србије и војног врха одржан је вечерас у Генералштабу, а предсједник Александар Вучић по његовом завршетку пренио да је да је Београд молио представнике међународне заједнице да учине све што могу да утичу на Приштину да повуче своје одлуке и изразио наду да ће већ сутра доћи до деескалације ситуције на КиМ.

“Завршен је састанак у Генералштабу, генерал Мојсиловић је, пре тога, разговарао са командантом КФОР-а. Важно је да је тај разговор протекао у коректној атмтсфери, на професионалан начин, прихваћен обавезе обеју страна, пре свега, у размени информација, јер је било много неистина и дезинформација”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је се да око поноћи очекује долазак команданта КФОР-а у Косовску Митровицу и његов разговор са предсједником Српске листе Горан Ракићем и представницима Срба.

“Молили смо представнике међународне заједнице, да учине све што могу, ако не могу да укину, пошто ће земље Квинте увек подржати сваку одлуку Приштине, која би била нешто што суверене државе могу да ураде, а онда да утичу на веома неодговорну албанску страну, да одложи примену ових одлука пре него што се настави дијалог”, рекао је Вучић.

Указао је да је за Београд страшно важно да се дијалог настави, и да покушавамо да ствари решавамо мирним путем.

“Верујем да ћемо, краткорочно говоречи, имати добрих вести. А шта ће бити даље, то не могу да тврдим, али нада, се да ће ово, не вечрас, али сутра бити деескалирано”, поручио је предсједник Србије.

А, онда, каже, остаје вријеме да се припремимо за разговоре и да покушамо да кроз много компромисних решења дођемо до повољније ситуације за очување мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана