Вучић: Вечерас сjедница Савjета за националну безбjедност, сутра неко други преузима СНС

Танјуг
Вучић: Вечерас сjедница Савjета за националну безбjедност, сутра неко други преузима СНС

БЕОГРАД - Послије скупа „Србија наде“ одржаће се сједница Савјета за националну безбједност поводом најновијих дешавања на Косову и Метохије, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

„Говорићемо шта ће бити на КиМ, а плашим се много тога лошег јер знам са киме имамо посла“, рекао је Вучић на скупу испред Народне скупштине.

Он је оцијенио да су приштинске власти намјерно чекале овај дан када је значајан број мушкараца са сјевера КиМ дошао у Београд да би, како је рекао, напали на општинске зграде и у Зубином Потоку, Лепосавићу, Звечану.

Сутра ће неко други преузети СНС, од Видовдана формирање Покрета за државу

Вучић је на скупу „Србија наде“ најавио да ће од сутра неко други водити СНС, као и да ће од Видовдана почети формирање Покрета за народ и државу, чији ће стожер бити СНС.

„Ово је последње вече у коме вам се обраћам као председник СНС, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу од сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије“, рекао је Вучић.

Како је рекао, дивни људи ће од сутра преузети руковођење СНС.

Нико не смије да напада цркву без обзира да ли је вјерник

Предсједник Србије рекао је у свом обраћању на скупу „Србија наде“ да су се претходних дана десили напади на Српску православну цркву, додајући да то не смије да се дешава без обзира да ли је неко вјерник или није.

„Претходних дана смо видели и напад на српку цркву. Не сме то да се дешава, не морате да будете верници, одвојена је црвка од државе, не може да се руши српска црква јер је неко споља наредио“, рекао је председник.

Он је упозорио да је пред свима тежак период, посебно када је у питању Косово и Метохија и то вечерас и сутра ујутру. 

Поносан сам што није било инцидената

„Поносан сам што ниједног инцидента није било, што су дошли људи да одају пијетет и покажу веру и љубав према Србији, хвала на подршци и љубави,“ рекао је Вучић.

Морамо да учимо дјецу заједништву, а не подјелама

Предсједник Србије Александар Вучић је вечерас на скупу „Србија наде“ поручио да је најважније питање за друштво, које се чуло послије трагедија 3. и 4. маја, које је поставила мајка једне од убијених дјевојчица - чему смо учили дјецу, чему их учимо данас и шта ћемо да их учимо сутра и додао да децу треба да учимо заједништву, а не подјелама.

Грађани су скандирајући дочекали предсједника са - Ацо Србине, а он их је замолио за минут ћутања за настрадале трагедијама у ОШ „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу.

„Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Дома Народне скупштине, што киша која цео дан пада није вас отерала одавде, показали сте колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну Србију, бескрајно вам хвала на томе“, поручио је Вучић на почетку говора.

Пред нама најтежи период око КИМ

„Пред нама најтежи период око КИМ, притисли су нас уза зид, чуваћемо мир, борићу се за сваки секунд мира, али први напад на Србе на северу Србија неће седети скрштених руку, нећете протерати Србе,“ рекао је Вучић.

Позивам све на дијалог

„Позивам и те политичаре о којима мислим све најгоре на разговоре и дијалог, моја врата отворена су за њих да решавамо пробеме, није мржња та којом проблеми треба да буду решени, али прелазне владе неће бити, а власт цхе се бирати на изборима народном вољом,“ изјавио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана