Вучић: Већ смо научили да из Подгорице одлазе на прославе "Олује"

Срна
Вучић: Већ смо научили да из Подгорице одлазе на прославе "Олује"

РУДНА ГЛАВА - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су у Србији већ научили да из Црне Горе одлазе на прославе "Олује" и да сваки пут морају пажљиво да слушају представнике НАТО-а, Стејт департмента и Брисела, док мало рјеђе чују оно што каже Београд.

- То је њихово право, а наша обавеза је да показујемо поштовање према туђим жртвама онако како показујемо према својим, али да истовремено штитимо наше националне и државне интересе - рекао је Вучић новинарима у Рудној Глави код Мајданпека.

Он је указао да то није лако, али да сматра да за Србију не постоји ништа важније од тога да његује културу сјећања и развија српску економију, гради путеве, фабрике и болнице.

. Тако ћемо на најбољи начин сачувати будућност нашег народа. Поштујући туђе жртве, али враћајући и чувајући сећање на сопствене жртве, мислим да ћемо тиме показати објективан, непристрасан, озбиљан и одговоран став према свему што се збива - рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара да прокоментарише најављену смјену црногорског министра правде Владимира Лепосавића због изјаве о Сребреници.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић затражио је јуче оставку и покренуо поступак смјене министра правде Владимира Лепосавића због његове изјаве да ће признати да је у Сребреници почињен геноцид ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана