Вучић: Важно остваривати дугорочне побједе, мир је најпотребнији

Срна
Вучић: Важно остваривати дугорочне побједе, мир је најпотребнији

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас, поводом ситуације на Косову и Метохији, да је важно остваривати дугорочне побједе и да је мир најпотребнији.

“Ми Срби да будемо победници, ма колико нам слатко изгледа када /специјална јединица полиције самопроглашеног Косова/ Росу мора да покупи прње, иако изазива радост, то су наше мале борбе и покушаји да зауставимо и успоримо нешто што нам је наметнуто”, рекао је Вучић.

Он је рекао да властима у Приштина жеља била да унизе Србију и да није поента била у стикерима, већ су жељели да уведу скидање српских табилица.

“Истовремено су желели да Росу буде тај који ће да буде гарант спровођења њихових одлука. Тиме би нас довели у позицију: они су ушли горе и нема повратка и модификације опстанка”, изјавио је Вучић за ТВ “Пинк”.

Он је додао да су га питали зашто је дизао авионе.

“Шта је требало да се сакријемо испод стола? Не пада ми на памет да бежимо од проблема, већ да се боримо. Мир нам је најпотребнији”, нагласио је Вучић.

Он је навео да приштинаске власти стално покушавају да легализују противправне ствари.

“За њих ово више није лака ствар као што је била до јуче. За нас је све време паклена”, додао је Вучић.

Срби са Косова и Метохије су од 20. септембра били на административним прелазима Јариње и Брњак, након што је Приштина забранила улазак у покрајину аутомобилима са српским регистарским таблицама и послала специјалце Росу на те прелазе.

Акција деблокаде путних праваца и административних прелаза у складу са договором који су постигле делегације Београда и Приштине прије два дана у Бриселу завршена је данас, а контролу и надзор над прелазима Јариње и Брњак преузео је Кфор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана