Вучић: Ускоро вакцинација мањег броја старијих људи

Срна
Вучић: Ускоро вакцинација мањег броја старијих људи

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће ускоро почети вакцинација одређеног броја грађана у Србији.

Вучић очекује да, како је навео, кроз два до три дана у Србију стигну прве дозе “Фајзерових” вакцина и да ће прво бити вакцинисани старији грађани.

“То ће бити мала количина, углавном за старије од 75 година у старачким домовима, али неће моћи сви да их добију”, рекао је Вучић у Крушевцу.

Он је појаснио да ће у првој тури доћи 5.000 умјесто планираних 10.000 доза, али се нада да ће у првом кварталу наредне године доћи 340.000 наручених доза, “ако и ту наруџбу не смање”.

“Ми ћемо и даље набављати. Већ испитујемо руску вакцину и ускоро очекујемо кинеску вакцину која је по цени и квалитету вероватно врло добра, онда долази и жМодернаж...Трудићемо се, набављаћемо”, рекао је Вучић.

Он је прецизирао да је у испитивању руске вакцине прошла прва и друга фаза, те да се чека трећа, као и да види да су људи из Агенције за лијекове задовољни квалитетом.

Говорећи о великим гужвама на граници Србије, Вучић је рекао да је у Србију од 17. децембра у 10.00 часова ушло око 225.000 људи, али да је 120.000 њих у транзиту.

“То је много мање него у марту”, рекао је Вучић, те је уз честитку свима у Србији и региону поводом предстојећих Божићних и новогодишњих празника поручио и да се чувају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана