Вучић: Ускоро изградња музеја посвећеног Ђоковићу

СРНА
Вучић: Ускоро изградња музеја посвећеног Ђоковићу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да вјерује да ће се ускоро кренути са изградњом музеја посвећеног најбољем српском тенисеру Новако Ђоковићу о чему су данас обављени и први разговори.

Вучић је истакао вриједност имена Новака Ђоковића, који је у недјељу, 4. августа, освојио злато на Олимпијским играма у Паризу.

"Гледаћемо да покажемо у складу са заслугама то што је урадио за нашу земљу и истовремено да привучемо туристе", нагласио је Вучић.

Он је додао да Палма /де Мајорка/ има музеј посвећен Рафаелу Надалу.

"Новак јесте већи од Надала у том величанственом спорту", истакао је Вучић.

Он је додао да би музеј требало да буде завршен прије изложбе "Експо 2027" године у Београду.

"Овим Београд постаје главни центар, метропола целог региона, не само бивше Југославије, већ и шире", рекао је Вучић новинарима у Сурчину гдје је обишао изградњу Националног фудбалског стадиона.

Говорећи и припремама за изложбу Експо 2027. године у Београду, Вучић је истакао да се очекује рекордан број земаља учесница - најмање 120.

Он је нагласио да се очекује учешће најмоћнијих земаља свијета од Кине, САД, Руске Федерације, преко свих моћних европских земаља, до афричких и азијских пријатеља Србије.

"Ми ћемо нашим пријатељима обезбедити бесплатан простор јер желимо да се представе, јер ми не заборављамо шта се десило у УН и оне који поштују Повељу УН и територијални интегритет Србије", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана