Вучић уручио васкршње честитке за Путина и патријарха Кирила

Танјуг
Вучић уручио васкршње честитке за Путина и патријарха Кирила

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић уручио је амбасадору Руске Федерације Александру Боцан-Харченку васкршње честитке за руског предсједника Владимира Путина и патријарха московског и све Русије Кирила.

Честитајући Васкрс, Вучић је замолио Боцан-Харченка да предсједнику Путину, патријарху Кирилу и свим православним вјерницима у Руској Федерацији, пренесе искрене жеље за мир, добро здравље и сваки напредак, саопштено је данас из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Саговорници су изразили задовољство напретком економске сарадње између Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку умногоме допринијети економском напретку Србије и квалитету живота њених грађана.

Поводом обиљежавање Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату, сагласили су се да борба за истину наставља да траје упркос покушајима ревизије историје, која је у потпуности неприхватљива за све народе који, попут српског и руског, баштине слободарску традицију и у борби против фашизма поднијели су огромне жртве.

Вучић и Боцан-Харченко су оцијенили да један од најважнијих датума у модерној историји треба обиљежити у складу са околностима узрокованих пандемијом.

Разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији, као и о регионалним питањима, при чему су се сагласили да су политика мира, сарадње и очувања стабилности од највећег значаја за даљи развој западног Балкана.

Вучић је и овом приликом захвалио Русији за подршку током пандемије, констатујући да ће производња руске вакцине “спутњик ве” допринијети да се обезбиједи наставак имунизације становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана