Вучић уручио признања припадницима Војске Србије

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас припадницима Војске Србије одликовања за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области одбране и безбједности.

Указом предсједника Србије од 10. децембра за испољену изванредну храброст и дјело личног херојства одликовани су Сребрном медаљом за храброст "Милош Обилић" потпуковник Бошко Шербеџија и потпуковник Зоран Еркић.

Медаљу за заслуге добила су 32 припадника Министарства одбране и Војске Србије, а Сребрну медаљу за ревносну службу 52 припадника Министарства одбране и Војске Србије, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вучић је честитао награђенима, истакавши да какву год медаљу или одликовање добију то представља посебну обавезу и велику част.

"Медаља остаје и вашим родитељима, супружницима и вашој деци на понос да сте чинили добра дела и велике ствари у време када то није нимало лако", рекао је Вучић.

Он је нагласио да је за државу најважније да поправи материјални статус и животни стандард припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Вучић је поновио да Србија не жели никога да угрожава и да ће чувати мир али да припадници система одбране морају да буду спремни да заштитите и сачувају земљу од потенцијалног агресора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана