Вучић уручио ордене љекарима, постхумно одликован Добрица Ерић

Срна
Foto: Инстаграм

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања љекарима за изузетне заслуге и допринос у спречавању ширења ковида 19, као и Сретењски орден трећег степена за нарочите заслуге за Србију и грађане у књижевном, посебно пјесничком, стваралаштву, којим је постхумно одликован пјесник и драмски и прозни писац Добрица Ерић.

Вучић је златне медаље за заслуге уручио замјенику директора Центра за анестезиологију и реаниматологију Клиничког центра Србије Ивану Палибрку, начелнику Клиничког одељења за пулмологију и алергологију са имунологијом у Клиничко-болничком центру "Звездара" Весни Допуђи Пантић и начелнику Инфективног одељења у Општој болници Лесковац Душанки Живковић, поручивши да им одликовање треба служити на понос.

"Ово одликовање не даје политичар, већ држава Србија. Оно вас обавезује у будућности и не показује само захвалност за оно што сте чинили у прошлости, већ оно што треба да учините у будућности. На сваком месту треба да осетите већу одговорност", нагласио је Вучић, преноси Тањуг.

Одликовање Добрици Ерићу примила је његова унука Невена Дамљановић.

"Он је човек којег смо сви волели и волимо и данас због његове фантастичне позитивне енергије, невероватног талента и љубави према Србији. Почаствован сам што сам могао њега да одликујем високим орденом и тиме да нешто мало вратимо за све велико што је нама у Србији дао", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана