Вучић упутио телеграм саучешћа Ердогану

Анадолија
Foto: Архива

БЕОГРАД - Предсједник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану поводом експлозије у Истанбулу.

"Поштовани председниче, драги пријатељу, с узнемирењем сам примио вест о експлозији у којој су погинули невини грађани, а велики број их је повређен. И док с неверицом гледамо ужасне слике које су уздрмале не само становнике мирног и гостољубивог Истанбула, већ и цели свет, делимо тугу с Вашим народом, неми пред призорима ове трагедије. Уверен сам да ће се овај злочин брзо расветлити, као и да ће Ваша земља из ове несреће изаћи још јача и уједињенија. У своје и у име грађана Србије, изражавам дубоко саучешће породицама погинулих, Вама лично и Влади Републике Турске, док повређенима желимо брз и успешан опоравак", наводи се у Вучићевом телеграму.

Снажна експлозија одјекнула је данас у поподневним у прометној истанбулској улици Истиклал, а турски предсједник Рецеп Тајип Ердоган поручио је да ће сви одговорни за тај подли напад бити пронађени и процесуирани.

Ердоган је казао да је у експлозији погинуло најмање шест особа, укључујући четири на мјесту експлозије, а још двије жртве преминуле у болници. Још најмање 53 особе су повријеђене, а Ердоган је казао да је прерано са сигурношћу рећи, али да се на бази првих информација с терена може основано сумњати да се радило о терористичком чину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана