Вучић упутио саучешће поводом погибије путника

Срна
Foto: гс

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић упутио је саучешће предсједнику Сјеверне Македоније Стеви Пендаровском и премијеру Зорану Заеву поводом тешке саобраћајне несреће у којој је живот изгубило 46 људи, када се запалио аутобус из Сјеверне Македоније на ауто-путу у Бугарској.

Вучић је у телеграму саучешћа навео да је са невјерицом и тугом примио страшну вијест о трагичној погибији путника аутобуса у Бугарској.

„Не постоје речи које би описале бол који делимо са грађанима ваше земље. Неми пред овом трагедијом, шаљемо молитве утехе породицама погинулих и целом вашем братском народу. Србија је и сада уз вас, спремна да пружи сваку потребну помоћ и подршку, јер нисте сами у овој трагедији“, навео је Вучић.

Вучић је у своје име и у име грађана Србије упутио саучешће породицама страдалих и народу Сјеверне Македоније, а повријеђенима пожелио брз и успјешан опоравак.

Најмање 45 људи, углавном туриста из Сјеверне Македоније, погинуло је када се запалио аутобус на ауто-путу у западној Бугарској, а међу жртвама има и дјеце, саопштили су званичници.

Званичник бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је да је седам особа са опекотинама пребачено у болницу „Пирогов“ у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана