Вучић: Ухапшен још један припадник организоване криминалне групе

Срна
Вучић: Ухапшен још један припадник организоване криминалне групе

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је полиција ухапсила још једног припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука чији су иницијали А.Ш. који је осимњичен за убиство.

Вучић је, гостујући на ТВ “Пинк”, рекао да су пронађени чврсти докази о лицима која су починила убиства, бар тројица људи.

“Ухапшен је још један од убица, пронађен још један ДНК, иако нисмо веровали да је он учествовао у томе, иницијали су А. Ш. Његов ДНК и други трагови припадника организоване криминалне групе пронађени су заједно са ДНК тројице убијених младића о којима смо најчешће говорили”, навео је Вучић.

Он је рекао да се наставља борба против организованог криминала и да ће бити тешка.

Предсједник Србије је навео да “неће бити пардона”, те додао да ће бити похапшени сви из власти који су имали везе са криминалом и корупцијом “без обзира чијој странци припадају”.

Вучић је рекао да је било потребно доста уложити да би држава обезбиједила да “има очи и уши”, да може да осматра криминалну групу Вељка Беливука.

Он је навео да је држава нашла трагове до куће у Ритопеку, гдје су били припадници криминалне групе, а да је све праћено преко дронова и сателита да они не би знали да се то дешава.

Вучић је рекао да акција полиције није била “проваљена”, осим из дијела саобраћајне полиције када су припадници криминалне групе почели да бјеже ка Руднику, али их је полиција сачекала у Чачку.

“Знали смо да иду ка Републици Српској, да се спусте преко Херцеговине за једну другу државу, то смо имали после много труда полиције”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је за људе важно да се осјећају безбједно и да мирно живе.

“Наш посао је да очистимо улице од нарко дилера и оних који посредно убијају нашу децу. То је наш приоритет. Показаћемо да је дражва најснажнија и да грађани не брину”, додао је Вучић.

Према његовим ријечима, они који су мислили да могу да убијају и да прођу некажњено, то више није могуће.

“Ово није Србија од раније. То време је прошло. Србија је данас другачија земља и никада нећемо тако нешто да дозволимо. Ово нису деведесете када су се сваког дана дешавала убиства. Дошло је друго време и оно мора да буде другачије”, истакао је Вучић.

Говорећи о пандемији, он је оцијенио да је важно што су претходих мјесеци урађене двије ковид болнице и набављене вакцине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана