Вучић прогласио побједу; Београд зависи од Несторовића

ГС
Вучић прогласио побједу; Београд зависи од Несторовића

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић обратио се вечерас из изборног штаба Српске напредне странке гдје је прогласио убједљиву побједу листе "Србија не сме да стане" за коју каже да ће имати апсолутну већину у републичком парламенту са освојених 46,5 одсто гласова, на основу узорка од 76 одсто, без урачунатих гласова са КиМ.

-Могуће је да се ови гласови промене плус-минус за један одсто, али не код свих него само код великих. „Србија не сме да стане“ освојила је 46,5 одсто, листа „Србија против насиља“ 23,5 одсто, СПС 6,5 одсто, НАДА 4,9, а Несторовић 4,5 одсто" - рекао је Вучић и додао да ће имати више од 127 мандата, једна листа имаће апсолутну већину.

Вучић је рекао да је листа "Србија не сме да стане" имала чак 74,2 одсто гласова код бирача са Косова и Метохије, док је "Србија против насиља" освојила нешто више од шест одсто, преноси Еуроњуз Србија.

Истакао је и да је несумњиво да листа "Србија не сме да стане" има већину и у Београду са 38,5 одсто освојених гласова, док је листа "Србија против насиља" освојила 35 одсто.

-Постоје избори о којима нико није говорио вечерас, а веома су важни, а то су избори за покрајинску Скупштину Војводине - знате да је тамо 120 посланика, од тога убедљива, апсолутна већина је на страни листе „Србија не сме да стане“. Од 120 посланика, листа Србија не сме да стане имаће између 67 и 69 посланика. Другопласирана је листа „Србија против насиља“ са 28 до 29. Дакле, значајно више од двоструко мање гласова и посланика. Трећеплансирана ће бити СВМ са највероватније 9 мандата, затим СПС са 7 мандата, коалиција НАДА са шест мандата и нека руска странка са једним мандатом. Тако да ако бисте сабирали, ми заједно са нашим традиционалним партнером СВМ, евентуално СПС-ом - то је већ 84 од 120 посланичких места, односно скоро 75 одсто - истакао је Вучић.

Што се тиче Београда, рекао је се неће знати ко ће да формира власт, али да је сигуран да ће градоначелник бити Александар Шапић.

-У Београду то зависи са ким ће већину жељети да формира Бранимир Несторовић - истакао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана