Вучић: У Републици Српској мора да се сачува мир

ГС
Foto: Архива

БЕОГРАД– Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да српско-српских сукоба не смије да буде, да Република Српска мора да се чува и сачува и смири тензије.

- Шта год било Српску морају да сачувају. Народ морају да сачувају, а ми смо ту да их увек подржимо. Желим да се смире тензије у Републици Српској - рекао је Вучић

Вучић је на ТВ Прва рекао да су потребни и братски односи са Бошњацима.

„Морамо да радимо и разговарамо са њима“, поручио је Вучић.

Он је навео и да је у Нови Пазар, Прибој, Нову Варош, Сјеницу...уложено више него у претходних 70 година и да ће наставити то да се ради и даље.

„Нама нису потребни никакви сукоби са Бошњацима и то је моја политика и за то ћу да се борим свим срцем“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије  истакао је  да је ситуација на КиМ веома компликована, у политичком и безбједном смислу, и истиче да притисци на Србију расту због тога што сви желе крај саге о Косову, а неће бирати ни начине ни средства да до тога дођу.

„Притисци на Србију ће да расту због тога што сви желе крај те саге о Косову, да се не би мучили у одговорима које морају да дају Русима и свима другима који се позивају на то. Сви се све чешће позивају на косовски преседан и стало је западним силама да реше то што пре. Неће бирати начина и средства да до тога дођу“, поручио је Вучић.

Вучић је, на питање, да ли постоји опасност од избијања сукоба у нашем региону будући да 31.октобра истиче рок за пререгистрацију возила са српским таблицама на КиМ, рекао је да постоји много тачака ризика.

„Али наше је да се изборимо за мир и урадимо све да шачувамо мир и то радимо. Не треба да паничимо, да мислимо да ће неко тај мир да сруши, али морамо бити спремни на сваку врсту провокације, да радимо краткорочно, средњерочно и дугорочно увек у смислу очувања политичке стабилности и снажења наших снага одвраћања, како војске тако и снаге наше економије. То је оно што радимо“, нагласио је он.

Вучић је указао да осим извиђачких беспилотних летјелица нисмо ништа имали и истакао да очекује да ћемо бити неко ко ће имати највише беспилотних летјелица у региону и наоружања.

„Радимо сами и са партнерским земљама на њиховој производњи. То говорим да би одвратио неког ко би да наруши нашу безбедност“, подвукао је Вучић. Указао је да ситуација није много лакша ни у РС и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана