Вучић: У мају угоговор о ауто-путу до црногорске границе

Срна
Вучић: У мају угоговор о ауто-путу до црногорске границе

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у мају бити потписан уговор о изградњи ауто-пута од Пожеге до Бољара, до границе са Црном Гором.

Вучић је рекао да ће та дионица бити дуга 107 киломатара и да ће, када буде завршена, омогућити да се из Београда стигне за два часа и 15 минута до Црне Горе.

Он је нагласио значај те дионце за привлачење страних инвестиција, али и развој низа локалних самоуправа које гравитирају ка траси будућег ауто-пута. Вучић је претходно посјетио мјесто извођења радова на дионици Прељина-Пожега, на дијелу ауто-пута “Милош Велики”, те изразио наду да ће кинеска компанија, упркос тешком терену, успјети да скрати рокове.

Он је навео да су на тој дионици и два тунела “Лаз” и “Муњино брдо”, дуга 2,8 и 2,9 километара, те захвалио кинеским радницима на залагању.

Вучић је одбацио критике о јачању кинеског утицаја у Србији путем кредита и инфраструктурних радова, те истакао да је поносан на пријатељство двије државе.

Он је рекао да је одлична вијест то што је Свјетска банка повећала прогнозу привредног раста Србије у 2021. години на пет одсто.

“Надамо се да ћемо имати преко пет одсто, ми идемо на шест одсто”, додао је Вучић, нагласивши да су за привредни раст изузетно значајни инфраструктурни радови.

Вучић је рекао да ће у августу почети и изградња ауто-пута од Ниша до Мердаре, на административној линији са Косовом и Метохијом.

Амбасадор Кине у Србији Чен Бо изразила је задовољство што се сви пројекти Кине и Србије, и у време вируса корона одвијају у складу с договорима, те захвалила за ангажовање и кинеским и радницима из Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана