Вучић: У Бриселу није постигнут никакав договор

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- На данашњем састанку представника ЕУ, Београда и Приштине о Косову и Метохији није постигнут никакав договор, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.


"Сачекаћемо изјаву (високог представника ЕУ Јосепа) Борела, али нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор", изјавио је Вучић новинарима у Бриселу послије вишечасовног трилатералног састанка.

Вучић је рекао да предстоји много тешких дана, али да ће бити послушан савјет високог представника ЕУ, који је тражио да Приштина не пише казне због српских таблица за возила, а да српска страна не издаје нове "КМ" таблице.

"Српска страна је била потпуно конструктивна и 10 пута мењане текстове смо прихватили, али албанска страна ниједне секунде није желела да прихвати ништа, увек би додавали нешто што је било јасно да није могуће. Мислим да је свима јасно ко је желео договор, очување мира и стабилности, а ко није. Ми смо инсистирали једино на томе да морају да се поштују договори који су потписани", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће се или вечерас или сутра обратити грађанима Србије и саопштити све о закључцима, а Србима на Косову и Метохији поручио да рачунају на заштиту њихове државе Србије.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржан је у Бриселу на позив високог представника Јосепа Борела, а на састанку су учествовали и изасланик ЕУ за западни Балкан Мирослав Лајчак, предсједник Србије Александар Вучић и премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана