Вучић: Трудићемо се да нађемо најбоље решење за дјецу из школе у којој је почињен масакр

Г.С.
Вучић: Трудићемо се да нађемо најбоље решење за дјецу из школе у којој је почињен масакр

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је, током данашњег обиласка тешко повријеђених у масакру у ОШ Владислав Рибникар, разговарао са љекарима који брину о њиховом здравственом стању.

- Видео сам повриеђене, сви су из школе и младића из Малог Орашја. Девојчице су, иако тешко повређене биле веома расположене и баш сам задовољан што сам могао да их видим у том стању. Наставница је тешко погођена, то је једна дивна жена. Надам се да ће моћи да преболи све ово, јер ће повреде превазићи. Баш је у шоку - рекао је предсједник Србије за РТВ Пинк.

Он је рекао да је рањени из Малог Орашја боље, али да љекари још не смију да кажу ништа.

Предсједник Србије је рекао да је разговарао са родитељима дјевојчице која је преминула у болници од повреда које је задобила у пуцњави у школи Владислав Рибникар.

Он је рекао и да је добио писмо групе родитеља.

- Добио сам писмо од групе родитеља, и сутра и прекосутра ћу се бавити тиме. Увек постоје различита мишљења. Мени је блиско то што су написали - рекао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да ће се наћи најбоље рјешење за дјецу из Рибникара.

Увек ће неко бити незадовољан

- Увек ће неко бити незадовољан. Важно је чути глас родитеља и глас оних који ће водити рачуна о будућности те деце. Они морају да што лакше да прођу кроз овај ужасан период и да наставе са својим школовањем и образовањем, да ли сада или од 1. септембра, то је већ друго питање - рекао је Вучић и додао да мисли да се не губи тиме што неће ићи три или четири седмице.

- Може и онлајн да се иде, као у време короне - рекао је предсједник Србије.

Вучић је рекао да је држава у изузетно тешким условима, када је била у стању шока, донијела добре одлуке.

Он је рекао да ће се његова улога од прекосутра промијенити.

- Имамо Скупштину у Крагујевцу, о чему ћу на сутрашњем скупу говорити - рекао је предсједник Србије.

Најавио је да ће на сутрашњем скупу “Србија наде” понудити нова рјешења и дијалог са онима који мисле другачије. Рекао је да ће се сутра трудити да говори помирљивим језиком.

Нова рјешења

- Понудићу нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије, али у Србији неће бити Мајдана - рекао је Вучић.

- Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су ушли у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом - подсјетио је Вучић.

Он је рекао и да постоји процедура како се може смијенити предсједник.

- Не може на улици, може референдум, и онда народ изађе и каже да, јесмо за смену председника, ако каже не, нисмо, онда су ови из опозиције у проблему - рекао је Вучић.

Мора се наставити с радом

Он је рекао да са радом мора да се настави.

- Ми морамо да наставимо да радимо, да се боримо за нове фабрике, школе, болнице, путеве, пруге. Нечија парола је, неких опозиционих првака јесте да цела Србија мора да стане. Не, Србија никада не сме да стане, увек мора да иде напред, мора да се бори, Србија није у једноставној геополитичкој ситуацији, не својом кривицом. Зато морамо да се боримо јаче и више - рекао је предсједник Србије.

Вучић је поручио свима који желе оружане сукобе да их неће бити и да га нико неће уплашити, јер никада неће бјежати нити напустити своју земљу.

- Немам рачуне у иностранству, ништа покрао нисам, борио сам се за ову земљу и нисам спавао 11 година и да ми кажете како ћу да бежим, због чега, што смо урадили више аутопутева него у претходних 50 година - рекао је Вучић.

- Један од разлога зашто и партију коју до сутра или до прекосутра водим, никада нису могли да сруше, нити било шта да ураде и победе ту политичку партију, јер су у њој највећи део људи дивни и добри домаћини и који нису ту само када је лако. Наравно да има ту и оних који ће да оду када више нису министри или посланици и то су обично они најгори, али то је толико минимално - нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана