Вучић: Требало би да 28. маја више не будем на челу СНС-а

Танјуг
Вучић: Требало би да 28. маја више не будем на челу СНС-а

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да би требало да послије Скупштине странке која се одржава 27. маја више не буде на челу Српске напредне странке и да би од Видовдана требало да се крене у формирање Народног покрета за државу.

-Следи нам 27. маја Скупштина СНС, странке која је променила и која мења Србију, странке која је најзаслужнија за промене Србије, странке чији ћу члан да останем и верујем да ћемо тада изабрати ново руководство странке - рекао је на ТВ Прва.

На питање ли то значи гашење СНС нагласио је да се то никада неће догодити.

-Ни случајно - рекао је Вучић и нагласио да је СНС странка српског народа, као што то може да каже и за неке друге политичке странке у региону попут ВМРО ДПМНЕ, ХДЗ, ГЕРБ у Бугарској, социјалиста у Румунији, ФИДЕС у Мађарској ...

Вучић је рекао да жели да формира покрет који ће бити шири од Српске напредне странке (СНС), у којем ће прилику да учествују у вођењу земље добити и они људи који то нису имали у претходним периодима без обзира на странке којима су припадали.

-Хоћу да формирамо покрет који ће бити шири од СНС-а у којем верујем да ће СНС да донесе одлуку да учествује, али у који желим да убацим људе и који нису у СНС-у. Дакле људе из других политичких партија. Неке људе који су припадали нашим политичким противницима, који могу заједно са нама у овим тешким тренуцима јер тешко време је пред нама и теже него што је било у претходном периоду. Да покушамо да земљу изведемо на прави пут и да наставимо велики и заначајан напредак - рекао је Вучић.

Када је у питању потенцијални кандидат који би га замијенио на челу СНС-а Вучић каже да то за зависи од људи у странци, али да постоји "троје или четворо који су озбиљни кандидати".

-У међувремену има неколико њих који су изгубили функције, а који ће бомбастично да нам објасне, следеће недеље како напуштају СНС, пошто ми као што знате не избацујемо људе. Ми нисмо ДС па да напишемо на папиру: „ово је коњ а ово је ДС“. Ми не избацујемо људе, ми их пуштамо да буду велики мангупи кад напусте странку и изгубе функцију - рекао је Вучић и додао да верује да ће бити двоје троје који ће напустити СНС јер су остали без функције.

Оцијенио је и да неки медији у Србији дају велики простор десно оријентисаним странкама мисле да ће на тај начин ослабити СНС.

.Шта мислите зашто у лажно либералним медијима постоји толики простор за оне политичке странке које су називали фашистичким до јуче. Циљ је само један. Они желе, хоћу да сви људи у Србији знају, да СНС са данашњих 45 одсто, спусте некако на 35 одсто. Да мањинске странке увек имају до десет одсто и да не можемо да имамо већину - рекао је Вучић.

Велики притисци на Србију да уведе санкције Русији

Александар Вучић рекао је да Србија трпи све веће притиске западних политичара и дипломата који траже да Београд уведе санкције Русији.

Вучић је током гостовања на ТВ Прва истакао да је један од посљедњих политичара који је то од њега тражио министрар спољних послова Шведске Тобијас Билстрем, који је у среду посјетио Београд.

-Сви само понављају „да уведеш санкције, да уведеш, санкције“. А видели сте шта сам све рекао оном Швеђанину. Све што сам рекао, то сам и мислио. Напао да уведем санкције, и само то. Досадило ми је то питање - рекао је Вучић.

Нагласио је да се увијек труди да буде пристојан иако то, како каже, није увијек лако.

-И кажем оно што сам рекао нашем народу. Да је наша земља суверена и независна, да сама доноси одлуке - навео је Вучић и нагласио да као предсједник мора да води рачуна о интересима земље.

-Некада бих врло радо опсовао са некима који нису пристојни. Морам да водим рачуна. Али да оћутите, да не кажете ништа на ово. Ово ће ући у историју светске бламаже, да имају два одсто намештену излазност, а да кажу да су избори легални и легитимни - закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана