Вучић: Тежак разговор са Србима са Косова и Метохије

Танјуг
Вучић: Тежак разговор са Србима са Косова и Метохије

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је данашњи разговор са представницима Срба са Косова и Метохије био тежак и да нема лаких разговора ни са европским и америчким представницима.

- Тежак разговор са свима, нема лаког разговора ни са Лајчаком, имао сам са више америчких представника у претходним данима, са више европских представника, са једним од највиших европских представника сам синоћ разговарао скоро сат времена телефоном од 11 до поноћи. Компликује се ту ситуација, много ме брине - рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Он је поручио да је Србија увијек спремна за компромисе и упутио молбу да се повуку и склоне, како је рекао, лажни градоначелници из општинских зграда на сјеверу.

- Нека поднесу оставку, спремни смо за компромисе, али мора да се крене у формирање Заједнице српских општина, морамо да разговарамо, разговор је једини лијек, али вас молим да коначно неко нешто и предузме и неко нешто и уради - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија из највишег степена борбене готовости прешла у нешто нижи степен борбене готовости, али да и даље има значајан и довољан дио снага да се увијек помогне српском народу на КиМ.

На питање да ли је могуће да и Србија буде кажњена, иако није крива ни за шта, јер се "обје стране" позивају на суздржаност, Вучић је рекао да не би искључио ту могућност.

- Даћемо све од себе да не будемо, не бих искључио ту могућност посебно да постоји жеља код три или четири земље да се то догоди - чини ми се да никоме не морам да говорим које су то земље - рекао је он.

Вучић: Прикупљено 93.000 комада оружја и више од 3,2 милиона метака

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је до вечерас прикупљено 93.000 цијеви и минско експлозивних средстава и више од 3,2 милиона метака различитог калибра.

- Наше је да покушамо да дигнемо главу послије тешких тренутака кроз које смо прошли - рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Подсјетио је да је прошао дан откако је обиљежено 40 дана од убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду.

Истакао је да је опозиција други дан прије него што су сахране обављене позвала на политички протест и то у току Дана жалости.

- Чини ми се да то најбоље говори о онима који су то учинили, оним политичким представницима који су на такав начин жељели да се дочепају власти, у тако дубоко емоционалном тренутку, јер нема мајке која се тада није уплашила - рекао је Вучић.

Вучић: Међу захтевима и приватни интереси попут националне фреквенције

 Предсjедник Србије Александар Вучић оцијенио је данас да у захтјевима дијела опозиције има много приватних интереса, али и интереса разних служби.

"Зато они не желе на изборе, за изборе кажу, потребни су нам нови услови, а нови услови су опет захтеви тајкуна, дајте нама дозволе за телевизије", рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

Како је додао, ради се о много приватних интереса, а један од тих је у тај у вези са националном фреквенцијом.

"Ради се и о много других ствари, има ту и различитих служби, много интереса да Србија буде слабија, уосталом нећу ни реч да кажем, али погледајте само за кога навијају Курти и Бљери Веља. Погледајте за кога навијају у Загребу и више ништа не морате да гледате. И све ћете да разумете", истакао је Вучић.

Примјетио је да има и оних који из региона долазе на протесте.

"Мислим да је за нас много важније да се ми вратимо себи, да почнемо да разговарамо и даћу све од себе, пошто сам видео приче да ли ће глумци да имају новац за серије, за филмове? Имаће, наравно, имали су га више од стотину пута више него у претходном периоду када су живели у ослобођеној земљи, били су помало ослобођени и од пара и од свега другог, имаће новца колико хоће и сву слободу да у диктатури кажу шта год мисле", рекао је Вучић.

Како је навео, воли да гледа и глумце који су са "супротне стране", али да не мисли у политици као они.

"Али кад уђете у политику и бавите се политиком, онда будите спремни да примате политички одговор, али ми не смемо да уђемо у одговор који ће да буде – ти си антисрпско ђубре", рекао је Вучић.

Он је додао да ће глумци имати да раде.

"Имаће људи да раде, сад да ли ће имати сто пута више него кад су били много слободни, то не знам, али ћемо бар 20-30 или 50 пута више него у то време", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана