Вучић: Сви да најоштрије осуде инцидент исред зграде Скупштине

Срна
Вучић: Сви да најоштрије осуде инцидент исред зграде Скупштине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић затражио је од свих политичара и грађана у Србији да најоштрије осуде данашњи инцидент испред зграде Скупштине Србије.

 

Вучић је навео да су данас сљедбеници лидера Двери Бошка Обрадовића и Савеза за Србију физички напале народне посланике - обарале их на земљу и цијепале им сакое желећи да покажу да је насиље оно што би требало да влада у Србији и што би требало да добије већинску подршку народа.

"Зато тражим од свих грађана Србије да на најоштрији могући начин осуде фашистичко дивљање ових људи и да покажемо да је Србија демократска земља", навео је Вучић на свом "Инстаграм" профилу, гдје је и од свих политичких представника у Србији тражио да осуде овај инцидент.

Према његовим ријечима, политичари могу да се разликују по много чему и да мисле другачије, али да фашизам никада није био својствен Србији.

Он је указао да су данашње слике могле да се гледају само у нацистичкој Њемачкој тридесетих година прошлог вијека и усташкој Хрватској четрдесетих година.

Вучић је нагласио да Србија неће дозволити да побиједи фашизам и да је увјерен да ће се изборити за очување демократских вриједности и поретка.

Он је изразио очекивање да ће сви грађани да буду апсолутно јединствени у осуди онога што се данас догодило.

"А, наше је да се боримо да економски развијамо земљу, да чувамо демократију и да на изборима покажемо коме верујемо и да бранимо и сачувамо будућност наше деце", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана