Вучић: Све што је лоше за Србију добро је за Куртија

Танјуг
Вучић: Све што је лоше за Србију добро је за Куртија

ЛЕСКОВАЦ- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да средиште политичког дјеловања опозиције у Србији није да се учини нешто за земљу, већ да се учини нешто против Вучића по сваку цијену, па макар то било и против Србије као и да не види ништа чудно у томе што су ти напади слични нападима који стижу од премијера привемених приштинских институција Аљбина Куртија.

“Чак не мислим да је рач о некој посебној координацији. Све што је лоше за Србију, увек је добро за Куртија и оне у Србији који су против нас. Славили су Куртија као највећег, најдивнијег човека, убише се Срби на КиМ да им објасне да никада под већим терором приштинског режима нису живели, али није вредело, јер је њима било важно да Курти сваког дана говори против мене", рекао је Вучић у Лесковцу одговарајући на питање новинара да прокоментарише то што су слични напади премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и српске опозиције на њега.

Он је истакао да средиште политичког дјеловања опозиције није да се учини нешто за Србију, "већ да се учини нешто против Вучића по сваку цену, па макар то било и против Србије”.

Додао је не би ишао оштрије од те изјаве и да се то може видјети у свакодневној комуникацији.

“Баш их брига колико су штете тиме нанели Србији, погледајте колико су насловних страница добили у Приштини управо нападајући Србију за све што им падне на памет. Када их питате кака вим је програм и план, они кажу: 'Да черечимо Вучића на Бањској'. Ниси нашао другу тему него Бањску на КиМ. Све то људи добро виде, тако само чекам да видим који ће им изговор бити на следећим изборима”, рекао је Вучић.

Додао је да Београд никада није тражио санкције против било кога, чак ни против Приштине.

"Озбиљне влади и државе се тако не понашају. Хистеричан приступ и измишљање нових афера сваког дана, ходочасници из Новог Сада су дело Милоша Вучевића. И ви не верујете какве лудости читате сваког дана,  тако нешто неко при здравој памети не може ни да изговара”, рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана