Вучић: Свако ко мисли да може неког да угрожи имаће посла с државом

Танјуг
Foto: Танјуг

ПРИБОЈ- Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Прибоју Србима и Бошњацима, како је рекао, свакоме ко помисли да може нечију кућу да угрози и живот, нечију цркву или џамију, да ће имати посла са државом која ће по том питању реаговати немилосрдно.

Вучић је поводом недавних инцидената на националној и верској основи у Прибоју, на састанку са представницима локалне самоуправе, политицких партија, привредницима и представницима обе верске заједнице, подсетио да Срби и Бошњаци вековима живе заједно у Прибоју.

Такође, замолио је грађане да не изазивају државу у том смислу, пошто је њен посао да обезбједи сигурност свим људима. Када је ријеч о људима који су узвикивали у тим инцидентима да ће Сједница бити нова Сребреница и слично, предсједник је рекао: "Не само да ће бити кажњени, него ће (полицајци) добити и премештај из Прибоја. Води се не само дисциплински поступак већ и тужилац ради свој посао. Такође, води се и поступак против деце и младих који су певали - пуцај у џамије". Вучић је рекао да је одмах добио одговор од Срба да им је узвраћено на гори начин. "Сви људи који мисле да треба да прете после клањем деце и не знам чиме све, са тим мора треба да се прекине. Сви ти који би да кољу нечију децу - завршиће иза решетака, као сви они који би да пуцају и убијају некога.

Према џамијама морамо да се односимо једнако као и према нашим црквама и манастирима. Да поштујемо муслимане и као што се ми крстимо пред иконама и олтаром да поштујемо то где они клањају", нагласио је Вучић. Ово је њихова земља једнако као и наша и заштитићемо свакога, поручио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана