Вучић: Сутра ујутру имаћу састанак "у четири ока" са Зеленским

Танјуг
Вучић: Сутра ујутру имаћу састанак "у четири ока" са Зеленским

АТИНА - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Атини уочи неформалне вечере за лидере региона, коју организује грчки премијер Киријакос Мицотакис, да ће се сутра састати са предсједником Украјине Володимиром Зеленским.

"Желим да вас обавестима да ћу сутра ујутру на захтев украјинског предсендика имати билатерални састанак са њим, тако да ћу сести и разговрати са Зеленским у четири ока о свему ономе што се у последње време догађало око КиМ, око признавања и непризнавања територијалног интегритета једних и других и свих других питања", рекао је Вучић.

Вјерујем да ћемо имати добар и отворен разговор, додао је Вучић.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се увијек борити за слободну, независну и самосталну Србију, која ће бити на европском путу, али која ће знати да износи своје ставове.

Вучић је то изјавио на конференцији за медије уочи неформалне вечере коју грчки премијер Киријакос Мицотакис организује за лидере региона поводом 20 година од Самита Европска Унија-Западни Балкан и усвајања Солунске декларације.

Додао је да је знао да ће међу званицама у Атини бити и предсједник Украјине Володимир Зеленски, али да зарад његове безбједности није желио да то открије.

- Наравно да сам знао ко ће бити у Атини. Рекли су ми да ће бити Зеленски прије петнест, десет дана. Зар је требало да угрозим његову безбједност па да кажем. А замољен сам од Мицотакиса (премијер Грчке Киријакос). И онда се то појави у црногорској штампи, зато што им је неко из кабинета предсједника дојавио. И онда ми испадосмо будале, што ћутимо, а они сви много паметни. А због тога, иако ме не воле, поштују у свијету - рекао је Вучић.

Истакао је да је уочи вечере имао доста добрих билатералних разговора, да је један од најважнијих водио са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, али да ће свакако најзначајнији бити са Зеленским са којим ће, како је рекао, разговарати сутра.

- Мој посао је да идем трновитим и тежим путем, заједно са људима из Владе да би народ ишао лакшим путем - навео је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана