Вучић сутра или у сриједу прима трећу дозу вакцине

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће трећу дозу вакцине примити сутра или у сриједу.

"Вакцинисаћу се сутра или у сриједу, ако идем у Глазгов (на самит о климатским променама) вакцинисаћу се у сриједу, а данас сам радио PCR тест. Вакцинисаћу се вероватно овде, на Београдском сајму, добићете позив", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара када ће се вакцинисати трећом дозом.

На питање како коментрише то што поједини чланови владе нису вакцинисани, као министар без портфеља Милан Кркобабић, Вучић је рекао: "Не знам ко није вакцинисам у Влади Србје, сматрам то изузетном недоговрношћу према грађанима. Према себи имате право да будете неодговорни, али према грађанима немате право да будете неодговорни".

Вучић је нагласио да се нагледао и много већег лицемерја по том питању и да су људи којима су животи спасени у болници најскупљим лијековима, а за које је лијечење испало бесплатно, пошто само једна доза тих лијекова кошта 600 евра, па су опет говорили послије када се опораве како нема короне и како су зликовци они који уводе ковид пропуснице. "А када дође до болнице, онда спасавајте нас, тако то иде у животу, па што би ово био изузетак.

Искрено мислим да будете члан владе, као и лекар, а да не примите вакцину такав степен неодговорности - да немам речи", поручио је Вучић. Предсједник Србије је нагласио да већ пето јутро заредом падају бројеви заражених, али да то новинари нису примјетили.

Истакао је да пето јутро падају бројеви, посебно у Београду, али помало и у Нишу и Крагујевцу, док у Новом Саду још не падају. Нешто је боља ситуација и у Краљеву и Чачку, додао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана