Вућић: Сутра финални документ, неће бити потписано признање

Танјуг
Вућић: Сутра финални документ, неће бити потписано признање

ВАШИНГТОН - Сада имамо три документа о којима преговарамо, али не можемо да их покажемо, јер нису код нас, иако их знамо напамет, изјавио је вечерас Предсједник Србије Александар Вучић и поручио да свакако грађани Србије не треба да брину да ће бити потписано било шта што подразумијева признање Косова.

“Сачекаћемо сутра финални документ и моћи ћемо да га покажемо, ако га буде”, додао је Вучић.

Истиче да нема те врсте бојазни да ће потписати било који документ гдје стоји признање независности Косова.

“То сам јасно рекао и нашим америчким и албанским саговорницима још јутрос на састанку, гласно и јасно да јасније не може да буде”, нагласио је Вучић.

И даље могућ договор, економски,као и сусрет на вишем нивоу
 

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је српска делегација на разговоре у Вашингтон дошла у доброј вјери да постигне договор и да се и даље нада да је то могуће, те да је у том случају могућ и састанак “на вишем нивоу”.

Рекао је, у изјави новинарима, да у понуђеном документу има веома добрих ствари што се тиче економије.

„Да ли ће бити уговора и сусрета на још вишем нивоу нико не може да потврди, јер то зависи од тога да ли ћемо постићи договор”, закључио је Вучић.

„Говорили смо различитим пројектима, инфраструктурном повезивању Београда и Приштине, о ономе што је добро за Србе и Албанце и све”; подвукао је он додајући да је било ријечи о даљем кредитирању кроз кредитне шеме које су се показале добре за наша микро, мала и средња предузећа.

„Још се боримо и нисам сигуран да ћемо успети да ставимо у уговор да Фонд за развој САД отвори канцеларију у Београду. Ако успемо то ће бити веома важно. Боримо се да Приштина прихвати „мали шенген”, јер би то значило слободан проток робе, капитала, услуга и људи и више не би имали проблеме”, увјерен је Вучић.

Казао је да је било различитих политичких аспеката, али, истиче, у току је борба.

Истакао је да је задовољан припремљеношћу наше делегације, као и са америчким домаћинима што су жељели да чују наше примједбе.

Били су, према његовим ријечима, присутни сви људи из економског и финансијског сектора америчке владе, и Иванка Трамп је дошла у једном тренутку а није се кратко задржала.

Додао је да је и са Робертом Обрајаном одржан посебан састанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана