Вучић: Студеница је посебно место, на којем се преплићу наша прошлост и будућност

Танјуг
Foto: Принтскрин

КРАЉЕВО - Предсједник Србије Александар Вучић посјетио је данас манастир Студеница и том приликом је поручио да је то посебно мјесто, на којем се преплићу српска прошлост и будућност.

"На месту историје, у задужбини Стефана Немање и источнику владарске лозе Немањића, изворишту државе и визије онога што Србија данас јесте и што ће тек бити. Захвалан сам старешини манастира Студеница оцу Тихону на топлом дочеку и мудрим речима које су у свему на трагу првог архиепископа српског, Светога Саве. Молимо се за мир, братску слогу и напредак наше Србије, док се са поносом и осећајем огромне одговорности сећамо легата наших славних предака", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Као и Студеница, додао је предсједник, Србија је била често нападана и рушена, али и са много пажње и љубави поново грађена, обнављана и оживљавана.

"Зато је ово посебно место на којем се преплићу наша прошлост и будућност, предачки завети и путокази за потомке - да не изневеримо њихов сан о снажној и слободарској Србији, да будемо поносни и достојанствени у борби за мир и слогу са свима који желе да заједно градимо добру будућност за генерације које долазе. Са тог часног и тешког пута не смемо да скренемо. Живела Србија", поручио је предсједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана