Вучић: Стратешко партнерство и међусобна подршка територијалном интегритету

Срна
Вучић: Стратешко партнерство и међусобна подршка територијалном интегритету

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бакуу да Србију и Азербејџан везује искрено пријатељство и да међусобно подржавају територијални интегритет.

Вучић је предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву захвалио што разумије ситуацију на Космету и подржава Србију.

Он је рекао да у перспективи постоје бројне могућности за продубљивање сарадње, посебно када је ријеч о заједничком раду на трансферу технологија у војној индустрији, те пожелио да Алијев убудуће буде чест гост Београда.

"Азербејџан је пример како се домаћински и одговорно води земља. Имам истинско поштовање према Алијеву. Он је мени рекао да је приметио промене у Београду", навео је Вучић.

Алијев је поручио да ће Србија и Азербејџан увијек међусобно подржавати суверенитет и територијални интегритет и да односе двије земље руководи међународно право и пријатељство.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре са Вучићем у Бакуу рекао да су забрињавајући двоструки аршини који су данас присутни у свијету.

"Ми имамо односе пријатељства и међусобног разумијевања. Ова година је била изузетно успјешна. Гајимо велики оптимизам и одушевљен сам што је мој драги пријатељ овдје", истакао је Алијев.

Он је рекао да су напредак и развој који је остварила Србија изузетни, те да постоји могућност за нову сарадњу.

"Ми имамо независне политике, свако своје ресурсе, а блиско смо везани. Желимо да се наши билатерални односи развијају, да не губимо вријеме. Ми смо стратешки партнери", поручио је Алијев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана