Вучић: Штета од експлозије у „Слободи“ између 1,5 и два милиона евра

Танјуг
Вучић: Штета од експлозије у „Слободи“ између 1,5 и два милиона евра

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је да су три хеликоптера кренула у гашење пожара након експлозије у чачанској фабрици „Слобода“ те да се очекује да већ од понедјељка та компанија у потпуности настави свој рад.

Вучић је данашње обраћање почео вијешћу о несрећи у „Слободи“ и истакао да прелиминарне процјене показују да је штета између 1,5 и два милиона евра.

-Три хеликоптера крећу у гашење пожара и очекујемо да се операција успјешно оконча и да се већ од понедјељка у потпуности настави производња у погонима чачанске „Слободе“- рекао је Вучић.

Он је примијетио да се такве ствари дешавају, али да је важно да и мјере заштите на раду и обезбјеђење буду на неупоредиво вишем нивоу, како би се обезбиједила сигурност запосленима у фабрици, у магацинима, као и становништву у околини тих објеката.

-То је, без озбира на огромну пажњу и на готово невероватне размере експлозије, ипак подношљива штета и верујем да ће „Слобода“ са успехом наставити свој рад у будућности - рекао је Вучић.

У чачанској фабрици намјенске индустрије „Слобода“ јутрос нешто прије два часа дошло је до серије детонација, али у несрећи није било повријеђених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана