Вучић: Србија се не одриче подршке Србима у Црној Гори

Срна
Вучић: Србија се не одриче подршке Србима у Црној Гори

БЕОГРАД/ПРИБОЈ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија поштује независност Црне Горе и жели јој успјех, али да се никада неће одрећи подршке српском народу у тој земљи.

"Данас имају независну државу и желим им све најбоље. Желимо најближе могуће односе ако их желе, а ако их не желе, не морају да измишљају непријатеље тамо где непријатеља нема", изјавио је Вучић новинарима у Прибоју, коментаришући изјаву црногорског предсједника Мила Ђукановића о "клеронационалистичкој агресији" Србије према Црној Гори.

Вучић је додао да се не може говорити Србима у Црној Гори да не смију бити припадници српског народа.

Он је навео да Србију једино занима да има најближе односе са Црном Гором и свим њеним грађанима, али и да пружа подршку српском народу у тој земљи, поштујући њену независност.

"Желимо им успеха. Што се нас тиче, никада се нећемо одрећи подршке нашем народу јер то је наш народ. Ми ништа не радимо ни против Устава Црне Горе нити супротно еворпским правилима и правилима међународног јавног права", истакао је Вучић.

Он је рекао да то што се догодило прије 15 година, када је Црна Гора постала независна, јесте право грађана Црне Горе да донесу такву одлуку и да никога не треба тјерати да остане /у тадашњој заједници са Србијом/ ако не жели.

"Али, волео бих да је та одлука била другачија и да се сачувала заједница Србије и Црне Горе", додао је он.

Он је указао на вишедеценијску антисрпску политику која је вођена против Срба у Црној Гори и против државне заједнице Србије и Црне Горе.

"Поштујемо право грађана Црне Горе да донесу другачију одлуку и поштујемо независност Црне Горе", поручио је Вучић.

Црна Гора данас обиљежава 15 година од обнове независности, што је изгласана на референдуму 21. маја 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана